v

Snel een energielabel aanvragen   klik hier 


Het energielabel woningen en gebouwen

Wat wordt precies bedoeld met een energielabel? Een energielabel is een officieel document dat inzicht verschaft in de energetische prestaties van een gebouw. Dit label varieert van energielabel A+++++ (zeer energiezuinig) tot en met energielabel G (zeer energieverspillend) en is wettelijk verplicht wanneer een gebouw wordt verkocht of verhuurd. Het label wordt vastgesteld aan de hand van diverse factoren, waaronder isolatie, verwarming, ventilatie en het gebruik van duurzame energiebronnen.

Hoe het werkt  

De energieprestatie van een gebouw wordt vastgesteld met de nieuwe bepalingsmethode NTA8800. De methode is gebaseerd op de Europese CEN-normen. Deze methode is geschikt voor alle typen gebouwen: bestaande bouw, nieuwbouw, woningbouw en utiliteitsbouw.  

Onze diensten

Nadat u een aanvraag heeft ingediend voor een energielabel, plannen we een afspraak in. Tijdens deze afspraak inspecteren we zowel de buitenkant als de binnenkant van het gebouw, waaronder muren, vloeren, dak, ramen en deuren. We maken uitgebreide foto's en meten maten op. Ook registreren we informatie over zaken zoals zonnepanelen en zichtbare isolatie. We nemen tekeningen en verbeteringsfacturen op en verzamelen gegevens over de systemen in het gebouw, zoals verwarming, koeling, ventilatie, warm water en zonnepanelen. Nadat al deze informatie is verzameld, gaan we aan het werk op kantoor om het energielabel op te stellen en te registreren.

 

 


Mijn-label.nl  staat geregistreerd in het digitale register CRT voor gekwalificeerde en erkende vakbedrijven in de techniek.

Zo haal je vakmanschap in huis!


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram