MIJN-LABEL.NL
Duurzaam advies woningen en utiliteit

Utiliteits energielabel voor bedrijfsgebouwen

EPA-U

Het energielabel is verplicht voor eigenaren van een utiliteitsgebouw bij verhuur, verkoop en oplevering. Utiliteitsgebouwen zijn bijvoorbeeld kantoren, scholen en ziekenhuizen. Maar ook uw recreatiewoning.

 Energielabel voor nieuwe en bestaande utiliteitsbouw – EPA-U

Voor zowel bestaande als nieuwe utiliteitsgebouwen is een energielabel bij verhuur of verkoop verplicht. Het is belangrijk dat u als gebouweigenaar op tijd een energielabel laat registeren. Zeker als u plannen heeft voor huur of verkoop. Ontbreekt een label op zo’n transactiemoment, dan riskeert u als eigenaar van een utiliteitsgebouw een boete van maximaal 20.250 euro. 

Geen waarschuwing vooraf bij utiliteitsbouw

Woningeigenaren die hun woning inmiddels hebben verkocht, ontvangen eerst een waarschuwingsbrief om een energielabel te registreren. De controle op utiliteitsgebouwen begint ook binnenkort. Maar de eigenaren van deze gebouwen ontvangen geen waarschuwingsbrief.

Energielabel aanvragen voor utiliteitsgebouwen EPA -U

Voor utiliteitsgebouwen verloopt de registratie van het energielabel anders dan voor woningen. U ontvangt hierbij  geen voorlopig label en kunt dit ook niet online omzetten in een definitief label. U schakelt zelf een EPA-U Adviseur in. Wij komen op locatie en controleren het gebouw op een aantal punten. Vervolgens ontvangt u als gebouweigenaar een energielabel van ons. Wij laten het energielabel officieel registreren.

Zichtbaar ophangen energielabel

Heeft u een energielabel laten opstellen na een transactie, dan moet u het als eigenaar van een publiek gebouw zichtbaar voor bezoekers ophangen. Bijvoorbeeld naast de receptie of de ingang. Dit geldt alleen voor gebouwen van meer dan 250 vierkante meter. Denk aan gemeentehuizen, ziekenhuizen, winkels, supermarkten, restaurants, schouwburgen, banken en hotels. Heeft u geen energielabel moeten maken, maar wilt u er toch één ophangen? Dan kunt u dit natuurlijk vrijwillig doen.


Wenst u meer informatie neem dan contact met ons op. 

epa-u@mijn-label.nl  

 
 
 
 
E-mail
Info